Onze cattery, het verhaal....

Wij zijn de trotse bezitters van een hobby cattery, wonende in Schagerbrug in de kop van Noord Holland,
tussen Den Helder en Alkmaar. Schagerbrug valt in de gemeente Schagen.

Schagerbrug


Ons hele leven zijn wij al in de ban van huisdieren, en nu de laatste jaren, zijn wij dol op het Perzenras geworden.
En dan voornamelijk het unieke Perzische Colourpoint ras. "tuin en cattery"

Onze cattery naam is bedacht op een winter avond in 1988.
We hadden inmiddels onze eerste Colourpoint is huis en waren druk zoekende naar een mooi poesje ook waren wij al flink met het katten virus besmet.
Showen en plannen maken voor in de toekomst misschien een nestje.
Dus een Cattery naam moest er aangevraagd worden, avonden puzzelen om een juiste en geschikte naam te bedenken. Je wilt toch graag een naam die een betekenis heeft.
Drie namen in dienen volgens de FIFe regel, uit de drie namen heb je altijd een voorkeur en dat is gelukkig ook onze cattery naam geworden, Chatterie Double Forgeron.
Toen nog Chatterie omdat wij op dat moment erg Francofiel waren, elke jaar op vakantie naar Frankrijk er werd zelf Frans gestudeerd. Dat is nu allebei niet meer van toepassing dus Chatterie werd in de loop der jaren Cattery.
De betekenis van deze naam.
De familie naam van Joke is SMIT, zij is getrouwd met Ab SMID, vertaald in het Engels en Frans DUBBEL SMIT(D) betekend dit dus "DOUBLE FORGERON",
"SMID" is dus van een smederij.

Als u vragen heeft op het gebied van onze mooie Colourpoints, medische en totale verzorging, mag u ons altijd benaderen. Wij proberen altijd tot een oplossing te komen.

Hoe is onze hobby begonnen?
Na enkele jaren een H.T.K.K.(huis tuin en keuken katten) te hebben gehad wilde wij toch wel graag een Raskat, onze eerste was een afgedankte pers bij een cattery vandaan, via een collega van Ab bij ons gekomen.
De collega (vrijgezel) was drie maal per week naar voetbal training en de overige dagen was hij in het café te vinden.
Als er iemand een hekel heeft aan afwezigheid van gezelschap is dit zeker een Perzische kat. Na een aantal malen op de voordeurmat haar behoefde hebben gedaan werd het deze jongen teveel en zei dat hij een katje over had. s' avonds onder het eten zei ik tegen Joke dat ik wel een Persje wist, direct in de auto, mandje mee en de poes opgehaald.
We noemden haar Lady, het was een Blue/Crème poesje van ongeveer 5 jaar oud. We hebben afscheid van haar moeten nemen omdat zij werd getroffen door een hersen bloeding. Zij heeft ons vier mooie jaren van haar leven gegeven, en de aanzet om van Perzen te gaan houden.

Nadat wij besloten hadden dat wij toch weer een Raskat wilden hebben, zijn wij naar een aantal kattenshows om te kijken waar wij nou echt op vielen, nou Ab was gek op point katten zoals de Heilige Birmaan en Joke viel meer op het verzorgende type als die van de Pers.
Een compromis werd gesloten en het werd de Perzische Colourpoint.
Wij hebben toen enkele contacten gelegd met fokkers en waarachtig er was een Redpoint katertje in IJmuiden.
Bij de fokkers thuis op visite geweest en een aanbetaling gedaan, helaas kwam er op de elfde week een telefoontje;"katertje is overleden". Het enige wat wij hadden was een foto, maar toch waren wij heel verdrietig. Wij kregen het adres van een kennis van de fokker die nog wel een nestje Colourpoints had.
Wij zochten de kater met de langste neus uit en we mochten hem na een show mee naar huis nemen, hij heet "Dotaschka's Silvester".
Hij kreeg daar een U1 en dat was voor ons een teken om dat nogmaals over te doen, en daar begon de verslaving..........
Inmiddels alweer sinds 1988, voor ons is het een passie, verzorging en zo nu en dan een nestje. Onze katten zijn ons leven, komen in het hele huis zelf in de slaapkamer.
Wij herplaatsen geen volwassen katten waarmee wij niet meer showen of fokken. Onze kater(s) loopt het grootste deel van de dag met speciale katerbroekje tussen de poezen en kittens, heeft ook een eigen ruime kamer met twee grote krabpalen.
Hij heeft altijd gezelschap wie bij hem wil mag bij hem alleen is het soms wel verboden terrein voor krolse meisjes. Perzisch Colourpoints zullen altijd een deel uitmaken van ons leven, kunnen ons geen leven voorstellen zonder deze schoonheden om ons heen.Dierenkliniek Zuiderkaag, Schagen Nederland, +31 (0)224-218997


Wij worden veterinair ondersteund door het team van
Dierenkliniek "Zuiderkaag", de Boog 74, 1741 MT in Schagen.


Wij testen al onze katten op FELV, FIV en PKD middels DNA