BLAAS, NIEREN, LEVER en GAL


BLAAS, NIEREN, LEVER en GAL.

Geschreven door Ineke Alstede.

Vanuit Zwitserland kreeg ik een telefoontje van Dieter Filler (keurmeester) dat zijn kat blaasstenen had en geopereerd moest worden.
Zijn vrouw had reeds van mij gehoord over Reinosan, ik had haar zelfs al eens een doosje opgestuurd, dus toen haar dierenarts operen wilde, vroeg ze een week uitstel om een kuurtje Reinosan te geven. Ze vroeg mijn mening en we beslisten definitief dat te doen. Na die week ging Dieter met de nuchtere kat naar de dierenarts, hij had niet zo'n hoge dunk van het middel en ging er vanuit dat het dier onder het mes moest. De dierenarts maakte opnieuw een röntgenfoto, en…..alle stenen en gruis waren verdwenen.

De dierenarts was enthousiast.
Susanne belde me blij de uitslag door en bestelde meteen weer 200 tabletten. Ze had nog een probleem, ze had een poes, die tijdens de dracht altijd blaasontstekingen had en dan de vruchtjes vroegtijdig verloor.
Vraag: Mag je een zwangere poes tijdens de dracht Reinosan geven?
Dat mag rustig, Reinosan kan geen kwaad ook niet naast andere geneesmiddelen. Ze heeft het gelijk gegeven (2x daags een tablet). Gisteren belde ze dat de poes voor het eerst de draagtijd had gehaald en ze elk moment kon bevallen. Ik kan u nog niet vertellen hoe dit afliep, maar ik houd u op de hoogte. Wel moest ik het eerste stukje over blaasproblemen en dit stukje vertalen in het Duits (mijn Duits) en zij zouden het dan vertalen in goed Duits en Frans.

Een vriendin belde me op, ze was zelf gebeld door iemand die een poes had met galstenen. Haar vraag aan mij was of Reinosan daar ook goed voor was. Het antwoord hierop is: Nee! Maar er is een ander middel, van de zelfde firma n.l. Temoe Lawak (dus ook van Singer Natura), Temoe Lawak werkt op de lever en de gal. Galstenen komen veel minder voor bij katten, maar er zijn helaas altijd uitzonderingen.

Heeft uw kat, of uzelf, (want ook dit middel is net als de Reinosan eigenlijk voor mensen) last van de lever of van galstenen, dan is dit een prima middel. Ook dit middel kan gebruikt worden naast de gewone medicijnen! Voor lever aandoeningen 2 tot 3x daags een tablet.
U kunt een tablet in een keer geven of het in stukken geven al naar gelang het dier gemakkelijk slikt. Ook kan het opgelost in water en met een spuitje (zonder naald uiteraard) in de mond gespoten worden.
Geeft u de tablet, doop hem dan van te voren even in water, dat glijdt beter.

De dosering voor galstenen is 4 tabletten per dag (voor de mens 8).

We raakten verder nog in gesprek en kwamen op de P.K.D. katten. Haar vraag was: Kan Reinosan nog iets doen voor een poes/kater met P.K.D.? Zij wil dit uitproberen!!! Ze zal de nierwaarde laten nakijken bij de dierenarts, vervolgens een kuur Reinosan geven en tenslotte weer laten nagaan wat de nierwaarden dan zijn. We zijn heel benieuwd wat hier het resultaat van is. Uiteraard houd ik u hiervan op de hoogte. Heeft u nog vragen of problemen hierover, u kunt me altijd bellen.
Het is doodzonde dat niet meer dierenartsen met deze middelen werken, erger nog ze helemaal niet kennen. Het grappige is dat ook veel huisartsen onwetend zijn over het bestaan hiervan. Jammer want er kunnen veel pijn en operaties mee verholpen worden.

Ineke Alstede.